THY'nin Yeni PACE Testi Hakkında (2025 Güncellemesi)

Description of your first forum.
Post Reply
Ayberk

Arkadaşlar selam,
THY'nin pilot alımlarında uyguladığı psikometrik test sistemi 2025 itibarıyla güncellendi. Artık klasik DLR yerine PACE isimli yeni bir sistem kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde detaylarına biraz göz attım, paylaşmak istedim.

PACE testinde toplamda 9 modül var. Bunların 7 tanesi yetenek (hafıza, dikkat, uzamsal algı, koordinasyon vs.), 2 tanesi ise bilgi (fizik ve matematik). Testler joystick, kulaklık ve dokunmatik ekran ile yapılıyor, klavye/mouse kullanılmıyor.

Yaklaşık 5-6 saat sürüyor ve oldukça kapsamlı. Amaç, adayın zihinsel ve psikomotor kapasitesini ölçmek. Yani ezber değil, anlık tepki ve mantıksal düşünce ön planda.

Hazırlanmayı düşünenler için şimdilik en iyi kaynak ATPL TV gibi görünüyor. Zamanla deneyim paylaşanlar da çoğalacaktır diye düşünüyorum.

PACE simülasyonuna katılan arkadaşların sonuçları genel olarak ortalama seviyenin üzerinde bir performansa işaret ediyor. Katılımcıların çoğu görevleri zamanında tamamlamış ve sistem yönetimi, kaynak planlama, zaman yönetimi gibi temel CRM yetkinliklerinde başarılı olmuş.

Öne çıkan bazı genel gözlemler:

✅ Planlama ve koordinasyon görevlerinde yüksek başarı oranı mevcut.

🔄 Bazı arkadaşlar görev önceliklendirmesinde zorlanmış olsa da süreç içinde toparlamışlar.

🧠 Durumsal farkındalık ve stres altında karar verme becerileri genel olarak sağlam.

👥 Ekip çalışması ve iletişim becerilerinde çoğunluk dengeli bir performans göstermiş.

Elbette gelişime açık alanlar da bulunuyor ama genel itibarıyla grup olarak oldukça iyi bir performans sergilenmiş diyebiliriz.

Bu testten geçen varsa tecrübelerinizi duymak çok faydalı olur 🙂
Post Reply